Publikavimo data: 2024-02-04
Mėsainių bandelės receptas
Mėsainių bandelių galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, bet galite jų pasigaminti ir namuose. Receptui naudojami tik natūralūs ingredientai, todėl tokiose mėsainių bandelėse nebus kenksmingų konservantų. Laikykitės proporcijų, kad tešla pakiltų tiksliai. Prieš kepant visi produktai turi būti kambario temperatūros. Tai pagreitins kepimo procesą.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą taip, kad jis būtų kambario temperatūros, kol bus paruoštas gaminti. Šildykite vandenį, kol jis bus drungnas. Persijokite miltus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite mieles su šiltu vandeniu ir palikite 5 minutes. Tada sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų. Įmaišykite kiaušinį, pieną ir druską. Išmaišykite, tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Tešlą minkykite 7-9 minutes. Ištepkite dubenį augaliniu aliejumi. Įdėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 90 minučių. galite naudoti daugiafunkcinę keptuvę. Įjunkite "multicooker" režimą. Palikite tešlą 15 minučių 35 laipsnių temperatūroje uždengtą dangčiu.
Žingsnis 3
Paruoškite bandeles. Padalykite tešlą į 12 vienodų dalių. Iš kiekvieno gabalėlio padarykite po bandelę, suriškite kraštus, apverskite siūle žemyn ir užapvalinkite. Sudėkite gabalėlius siūle žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 1 valandą.
Žingsnis 4
Iškepkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Dubenyje sumaišykite kiaušinį ir šaukštelį vandens. Patepkite bandeles riebalais. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų. Kepkite bandeles įkaitintoje orkaitėje 15-18 minučių, kol jos taps auksinės spalvos. Paruoštas bandeles sudėkite ant padėklo.
Žingsnis 5
Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę ir išdžiovinkite orkaitėje, įjungę groteles. Taip jos taps dar skanesnės.
Kategorijos