Publikavimo data: 2025-08-17
Aguonų sraigės
Skanus skanėstas prie arbatos. Tešla yra lengva ir lengva.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite 120 ml šilto pieno ir šilto vandens, įberkite 50 g cukraus, išmaišykite. Sudėkite sausas mieles, išmaišykite. Įberkite druskos, 1 kiaušinį, viską išmaišykite plaktuvu. Dalimis suberkite persijotus miltus, įberkite vanilės, išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Į paruoštą tešlą sudėkite suminkštintą sviestą ir išminkykite tešlą. Uždenkite dubenį su tešla maišeliu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Puode sumaišykite graikinius riešutus, cinamoną (nebūtinai), aguonas, 80 g cukraus, 60 ml pieno ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Sumaišykite tirštą masę ir visiškai atvėsinkite. Į atvėsusią masę įmaišykite 1 kiaušinio baltymą, palikdami trynį, kuris bus naudojamas sraigėms apvolioti.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į sluoksnį, aptepkite įdaru, viršutinį kraštą palikdami neapteptą.
Žingsnis 6
Suvyniokite ritinį, sutvirtinkite kraštus ir priklijuokite viršų prie ritinio.
Žingsnis 7
Supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant sviestu pateptos kepimo skardos. Sumaišykite kiaušinio trynį su 10 ml pieno ir aptepkite sraiges. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos