Publikavimo data: 2024-05-25
Aitriųjų paprikų padažas
Aitriųjų paprikų padažas populiarus beveik visose Azijos šalyse ir Lotynų Amerikoje. Senovėje aitriosios paprikos kaip naudingas augalas buvo aukojamos dievams kaip dovana. Nenuostabu, nes jame yra daug vitaminų, mineralų, geležies, cinko, kalio, folio ir askorbo rūgščių. Padažą galima ruošti ir iš šviežių, ir iš džiovintų paprikų. Jis tinka prie žuvies ir mėsos, taip pat dera su daržovių garnyrais.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Nelieskite vienos neluptos paprikos ankšties. Susmulkinkite papriką ir česnaką blenderiu. Likusią ankštį supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Sudėkite pipirų ir česnakų mišinį ant ugnies. Pipirų žiedus suberkite prie likusių ingredientų. Įpilkite acto, druskos, pipirų ir cukraus. Virkite padažą ant vidutinės ugnies 10 minučių. Jis bus paruoštas, kai išnyks "žalio" kvapas. Perpilkite mišinį į stiklainį ir leiskite atvėsti.
Kategorijos