Aitriųjų paprikų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aitriųjų paprikų padažas

Aitriųjų paprikų padažas populiarus beveik visose Azijos šalyse ir Lotynų Amerikoje. Senovėje aitriosios paprikos kaip naudingas augalas buvo aukojamos dievams kaip dovana. Nenuostabu, nes jame yra daug vitaminų, mineralų, geležies, cinko, kalio, folio ir askorbo rūgščių. Padažą galima ruošti ir iš šviežių, ir iš džiovintų paprikų. Jis tinka prie žuvies ir mėsos, taip pat dera su daržovių garnyrais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 5/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aitriųjų paprikų padažas Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Nelieskite vienos neluptos paprikos ankšties. Susmulkinkite papriką ir česnaką blenderiu. Likusią ankštį supjaustykite žiedais.

Žingsnis 2

Aitriųjų paprikų padažas Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Sudėkite pipirų ir česnakų mišinį ant ugnies. Pipirų žiedus suberkite prie likusių ingredientų. Įpilkite acto, druskos, pipirų ir cukraus. Virkite padažą ant vidutinės ugnies 10 minučių. Jis bus paruoštas, kai išnyks "žalio" kvapas. Perpilkite mišinį į stiklainį ir leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos