Publikavimo data: 2024-04-09
Ant grotelių kepti grybai
Ant grotelių kepti šampinjonai yra vasaros kepsnių puošmena, kurios receptas iš esmės yra marinato receptas. Ant grotelių kepti grybai puikiai papildo mėsos šašlykus, gali tapti daržovių asorti su pomidorais, svogūnais ir paprikomis ant grotelių receptų pagrindu arba veikti kaip atskiras patiekalas, pavyzdžiui, su česnakiniu padažu. Šampinjonai yra beveik universalūs grybai, kuriuos vienodai sėkmingai galima kepti ant atviros ugnies, elektrinio grilio arba namuose ant grilio keptuvės.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą grybams. Giliame dubenyje sumaišykite pusę susmulkinto česnako, tris penktadalius susmulkintų krapų, augalinį aliejų, druską ir pipirus. Marinatą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Visus grybus po vieną panardinkite į marinatą, kad jie būtų visiškai apsemti. Sudėkite grybus į dubenį su marinatu ir atsargiai pamaišykite, judindami juos aukštyn žemyn, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Palikite grybus marinuotis bent 30 minučių.
Žingsnis 3
Apkepkite grybus. Uždekite kepsninę, įkaitinkite elektrinį grilį arba keptuvę. Priklausomai nuo kepsninės ar grilio grotelių dydžio, ant iešmelių suverkite po 3-4 grybus. Dėkite grybus ant grotelių ir kepkite ant grotelių, tolygiai sukdami iešmelius, apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, kitą pusę česnako, du penktadalius krapų ir smulkintas petražoles. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Kategorijos