Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu

Apelsinų griežinėliai, apelsinų cukatai - vadinkite juos kaip norite. Šis aromatingas skanėstas - tikras artėjančių Naujųjų metų patvirtinimas. Šie gintaro griežinėliai yra tarsi universalūs aktoriai - mieli ir stebuklingi ant Kalėdų eglutės, primenantys puodelį kavos, estetiški kaip bet kokio deserto puošmena. Apelsinų veislė nėra tokia svarbi, bet vis dėlto geriau imti be sėklų. Ir išsirinkite mėgstamą šokoladą.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
206 kcal.
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (35 bal.)

Žingsnis 1

Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu Žingsnis 1
Apelsinus nuplaukite, supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir mirkykite 10 minučių. Nusausinkite apelsinus ir palikite juos nuvarvėti.

Žingsnis 2

Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu Žingsnis 2
Iš 150 ml vandens ir viso cukraus išvirkite sirupą. Suberkite į jį apelsinus ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 1,5 valandos.

Žingsnis 3

Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu Žingsnis 3
Išvirusius apelsinus išmeskite į sietelį ir leiskite nusausinti.

Žingsnis 4

Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu Žingsnis 4
Sudėkite riekeles ant pergamento ir džiovinkite 100 g orkaitėje atidarytomis durelėmis apie 1 valandą. Atvėsinkite.

Žingsnis 5

Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu Žingsnis 5
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Kiekvieną riekelę iki pusės panardinkite į šokoladą. Dėkite ant pergamento ir leiskite išdžiūti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos