Publikavimo data: 2025-08-17
Apelsinų skiltelės, padengtos šokoladu
Apelsinų griežinėliai, apelsinų cukatai - vadinkite juos kaip norite. Šis aromatingas skanėstas - tikras artėjančių Naujųjų metų patvirtinimas. Šie gintaro griežinėliai yra tarsi universalūs aktoriai - mieli ir stebuklingi ant Kalėdų eglutės, primenantys puodelį kavos, estetiški kaip bet kokio deserto puošmena. Apelsinų veislė nėra tokia svarbi, bet vis dėlto geriau imti be sėklų. Ir išsirinkite mėgstamą šokoladą.
Žingsnis 1
Apelsinus nuplaukite, supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir mirkykite 10 minučių. Nusausinkite apelsinus ir palikite juos nuvarvėti.
Žingsnis 2
Iš 150 ml vandens ir viso cukraus išvirkite sirupą. Suberkite į jį apelsinus ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Išvirusius apelsinus išmeskite į sietelį ir leiskite nusausinti.
Žingsnis 4
Sudėkite riekeles ant pergamento ir džiovinkite 100 g orkaitėje atidarytomis durelėmis apie 1 valandą. Atvėsinkite.
Žingsnis 5
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Kiekvieną riekelę iki pusės panardinkite į šokoladą. Dėkite ant pergamento ir leiskite išdžiūti.
Kategorijos