Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-02

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas

Meringue (arba bezė) yra desertas, atkeliavęs pas mus iš Europos. Pirmą kartą jis paminėtas XVII a. François Massialot kulinarinėje knygoje. Iš pradžių desertas buvo patiekiamas tik prie karališkojo stalo. Tačiau dėl paprasto paruošimo ir lengvai prieinamų ingredientų meringės pradėtos patiekti kavinėse ir restoranuose. Šeimininkės pradėjo jas ruošti namuose. Meringues gali būti atskiras patiekalas, tačiau aviečių uogienės skonis ir derinys su sausainių krepšeliu jį papildys ir pavers nuostabiu desertu.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
344 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo.

Žingsnis 2

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų.

Žingsnis 3

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 3
Suberkite miltus ir trynius ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į dešrą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 5

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 5
Dešrą supjaustykite apskritimais. Pabarstykite miltais ir šiek tiek iškočiokite.

Žingsnis 6

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 6
Gautus apskritimus sudėkite į krepšelių formeles, suformuodami dugną ir šonus, ir 5-10 minučių dėkite į šaldiklį.

Žingsnis 7

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 7
Išimkite formas iš šaldiklio ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių 180⁰C temperatūroje.

Žingsnis 8

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 8
Tuo tarpu paruoškite baltyminį kremą. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu 1-2 minutes. Supilkite cukraus pudrą ir toliau plakite. Plakite dar 10 minučių. Įpilkite citrinos rūgšties, plakite dar porą minučių. Pabaigoje įmaišykite krakmolą ir plakite dar 1 minutę. kad baltymai būtų gerai išplakti, visi virtuvės įrankiai ir indai turi būti švarūs ir sausi.

Žingsnis 9

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 9
Išimkite krepšelius iš orkaitės. Tada į krepšelius sudėkite aviečių uogienę ir ant viršaus užberkite plaktus baltymus.

Žingsnis 10

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 10
Kepkite krepšelius su kremu 40-50 minučių 140⁰C temperatūros orkaitėje. Merė turi būti šiek tiek kreminės konsistencijos. Prieš patiekdami desertą atvėsinkite. kremas gali šiek tiek susigerti, tačiau tai neturės įtakos deserto skoniui.

Žingsnis 11

Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas Žingsnis 11
Papuoškite desertą šokolado sirupu ir granatais. Šiek tiek sirupo galima apipurkšti ir lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos