Publikavimo data: 2024-01-02
Smėlio krepšeliai su avietėmis ir meringe receptas
Meringue (arba bezė) yra desertas, atkeliavęs pas mus iš Europos. Pirmą kartą jis paminėtas XVII a. François Massialot kulinarinėje knygoje. Iš pradžių desertas buvo patiekiamas tik prie karališkojo stalo. Tačiau dėl paprasto paruošimo ir lengvai prieinamų ingredientų meringės pradėtos patiekti kavinėse ir restoranuose. Šeimininkės pradėjo jas ruošti namuose. Meringues gali būti atskiras patiekalas, tačiau aviečių uogienės skonis ir derinys su sausainių krepšeliu jį papildys ir pavers nuostabiu desertu.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite kiaušinius. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų.
Žingsnis 3
Suberkite miltus ir trynius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į dešrą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Dešrą supjaustykite apskritimais. Pabarstykite miltais ir šiek tiek iškočiokite.
Žingsnis 6
Gautus apskritimus sudėkite į krepšelių formeles, suformuodami dugną ir šonus, ir 5-10 minučių dėkite į šaldiklį.
Žingsnis 7
Išimkite formas iš šaldiklio ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių 180⁰C temperatūroje.
Žingsnis 8
Tuo tarpu paruoškite baltyminį kremą. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu 1-2 minutes. Supilkite cukraus pudrą ir toliau plakite. Plakite dar 10 minučių. Įpilkite citrinos rūgšties, plakite dar porą minučių. Pabaigoje įmaišykite krakmolą ir plakite dar 1 minutę. kad baltymai būtų gerai išplakti, visi virtuvės įrankiai ir indai turi būti švarūs ir sausi.
Žingsnis 9
Išimkite krepšelius iš orkaitės. Tada į krepšelius sudėkite aviečių uogienę ir ant viršaus užberkite plaktus baltymus.
Žingsnis 10
Kepkite krepšelius su kremu 40-50 minučių 140⁰C temperatūros orkaitėje. Merė turi būti šiek tiek kreminės konsistencijos. Prieš patiekdami desertą atvėsinkite. kremas gali šiek tiek susigerti, tačiau tai neturės įtakos deserto skoniui.
Žingsnis 11
Papuoškite desertą šokolado sirupu ir granatais. Šiek tiek sirupo galima apipurkšti ir lėkštę.
Kategorijos