Publikavimo data: 2024-01-03
Obuoliai karamelėje receptas
Karamelizuoti obuoliai labai populiarūs Amerikoje ir Europoje. Šį desertą dažnai galima pamatyti įvairiose mugėse ir festivaliuose. Jis ruošiamas labai paprastai: visas obuolys užmaunamas ant pagaliuko ir pamerkiamas į ištirpintą karamelę. Jis paliekamas tiesiog karamelizuotas arba apibarstomas įvairiais priedais: sausainiais, kokoso drožlėmis, vafliais, marmeladu ir net M&M's. Karamelizuotas obuolys taip pat yra sveikas desertas, nes didelę deserto dalį sudaro pats obuolys.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite likusius ingredientus.
Žingsnis 2
Iš obuolių pašalinkite kotelius ir sėklas. Nupjaukite pagrindus, kad obuoliai stovėtų vertikaliai.
Žingsnis 3
Obuolius suverkite ant medinių pagaliukų arba iešmelių. Tam labai tinka bambukinės lazdelės.
Žingsnis 4
Puode sumaišykite cukrų, vandenį, sviestą ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Ištirpinkite cukrų ir virkite sirupą, kol jis taps auksinės spalvos ir tirštas.
Žingsnis 6
Panardinkite obuolį ant pagaliuko į karamelę. Ji turi visiškai padengti obuolį. Leiskite karamelės pertekliui nubėgti.
Žingsnis 7
Taip aptepkite visus obuolius karameliniu glajumi ir sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 8
Apibarstykite obuolius konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos