Publikavimo data: 2024-01-03
Traškučiai su braškėmis ir graikiniais riešutais receptas
"Crisp" yra populiarus amerikietiškas desertas, kurį sudaro vaisių ar uogų įdaras ir traškūs trupiniai. Išskirtinis ir privalomas traškučių ingredientas yra avižiniai dribsniai, kurių dedama į streusel. Krispą paruošti labai paprasta. Į formos dugną dedamas uogų arba vaisių įdaras, o ant viršaus - sviesto miltų ir avižinių dribsnių trupiniai. Šiame recepte į streuselį dedama graikinių riešutų, todėl jis tampa dar skanesnis ir traškesnis.
Žingsnis 1
Nuplaukite braškes ir pašalinkite kotelius. Paruoškite likusius ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo.
Žingsnis 2
Pirmiausia paruoškite streusel - traškius trupinius. Tam susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, miltus, avižinius dribsnius, 50 g cukranendrių cukraus ir suminkštintą sviestą.
Žingsnis 4
Rankomis arba silikonine mentele sutrinkite streusel sudedamąsias dalis. Turėtų gautis trupiniai.
Žingsnis 5
Supjaustykite braškes dideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Perkelkite braškes į dubenį ir suberkite likusį cukranendrių cukrų bei krakmolą.
Žingsnis 7
Į kepimo formą sudėkite braškes.
Žingsnis 8
Ant braškių tolygiai užbarstykite dryžuotų trupinių sluoksnį. Siųskite desertą į orkaitę kepti 20-30 min. 200 °C temperatūroje. Strimelės turi tapti rudos ir traškios.
Žingsnis 9
Traškučiai su braškėmis ir graikiniais riešutais paruošti. Papuoškite desertą cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.
Kategorijos