Apvalūs cukruoti apelsinai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Apvalūs cukruoti apelsinai

Beprotiškai gražūs ir natūralūs saldumynai šventiniam stalui. Juos galite įdėti į saldainių dėžutę kaip dovaną. Pats paruošimas užima daug laiko, bet labai nesudėtingas, o rezultatas išskirtinis (parduotuvėse jų nenusipirksite). Kvapas gaminant yra protu nesuvokiamas + apelsinų sirupas, kuriuo galima mirkyti keksiukus arba dėti į arbatą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
126 kcal.
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Apvalūs cukruoti apelsinai Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite apelsinus ir supjaustykite 3-5 mm storio apskritimais.

Žingsnis 2

Apvalūs cukruoti apelsinai Žingsnis 2
Apelsinus visiškai užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų apelsinus, ir palaukite 10 minučių (kad iš žievelių pasišalintų kartumas).

Žingsnis 3

Apvalūs cukruoti apelsinai Žingsnis 3
Į puodą įpilkite 200 ml vandens, supilkite 1,5 puodelio cukraus ir užvirinkite.

Žingsnis 4

Apvalūs cukruoti apelsinai Žingsnis 4
Apelsinus sudėkite į verdantį sirupą (nupilkite ankstesnį vandenį) ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 1,5 valandos. Maišyti nereikia.

Žingsnis 5

Apvalūs cukruoti apelsinai Žingsnis 5
Karamelizuotus apelsinus sudėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 150 laipsnių temperatūros orkaitę.

Žingsnis 6

Apvalūs cukruoti apelsinai Žingsnis 6
Išimkite ir pabarstykite cukraus pudra ant viršaus - palaukite, kol atvės, ir mėgaukitės grožio ir skonio estetika! Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos