Publikavimo data: 2025-08-18
Apvalūs cukruoti apelsinai
Beprotiškai gražūs ir natūralūs saldumynai šventiniam stalui. Juos galite įdėti į saldainių dėžutę kaip dovaną. Pats paruošimas užima daug laiko, bet labai nesudėtingas, o rezultatas išskirtinis (parduotuvėse jų nenusipirksite). Kvapas gaminant yra protu nesuvokiamas + apelsinų sirupas, kuriuo galima mirkyti keksiukus arba dėti į arbatą.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite apelsinus ir supjaustykite 3-5 mm storio apskritimais.
Žingsnis 2
Apelsinus visiškai užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų apelsinus, ir palaukite 10 minučių (kad iš žievelių pasišalintų kartumas).
Žingsnis 3
Į puodą įpilkite 200 ml vandens, supilkite 1,5 puodelio cukraus ir užvirinkite.
Žingsnis 4
Apelsinus sudėkite į verdantį sirupą (nupilkite ankstesnį vandenį) ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 1,5 valandos. Maišyti nereikia.
Žingsnis 5
Karamelizuotus apelsinus sudėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 150 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 6
Išimkite ir pabarstykite cukraus pudra ant viršaus - palaukite, kol atvės, ir mėgaukitės grožio ir skonio estetika! Gero apetito!
Kategorijos