Aromatinga apelsinų karamelė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Aromatinga apelsinų karamelė

Apelsinų karamelė ne tik gražios spalvos, bet ir kvepia citrusiniais vaisiais. Jei norite pradžiuginti artimuosius, svečius ir suteikti nepamirštamą patiekalo skonį, paruoškite šią karamelę šiai progai arba tiesiog šiaip. Ji nereikalauja jokių ypatingų išlaidų, ją lengva ir paprasta paruošti, ją gali gaminti pradedantieji kulinarai.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
141 kcal.
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinga apelsinų karamelė Žingsnis 1
Nuo apelsinų aštriu peiliu 4-5 cm griežinėliais pašalinkite žievelę, kad susidarytų tokio dydžio šiaudeliai.

Žingsnis 2

Aromatinga apelsinų karamelė Žingsnis 2
Supjaustykite žievelę plonais griežinėliais. Tuomet suberkite ją į puodą, kuriame virsite apelsinų karamelę.

Žingsnis 3

Iš apelsinų išspauskite sultis, supilkite žievelę ir cukrų. Keptuvę su žievele statykite ant ugnies, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir reguliariai maišydami virkite, kol karamelė įgaus gražią auksinę spalvą. Apelsinų žievelės turi tapti skaidrios ir tvirtos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos