Publikavimo data: 2024-05-26
Aromatinga apelsinų karamelė
Apelsinų karamelė ne tik gražios spalvos, bet ir kvepia citrusiniais vaisiais. Jei norite pradžiuginti artimuosius, svečius ir suteikti nepamirštamą patiekalo skonį, paruoškite šią karamelę šiai progai arba tiesiog šiaip. Ji nereikalauja jokių ypatingų išlaidų, ją lengva ir paprasta paruošti, ją gali gaminti pradedantieji kulinarai.
Žingsnis 1
Nuo apelsinų aštriu peiliu 4-5 cm griežinėliais pašalinkite žievelę, kad susidarytų tokio dydžio šiaudeliai.
Žingsnis 2
Supjaustykite žievelę plonais griežinėliais. Tuomet suberkite ją į puodą, kuriame virsite apelsinų karamelę.
Žingsnis 3
Iš apelsinų išspauskite sultis, supilkite žievelę ir cukrų. Keptuvę su žievele statykite ant ugnies, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir reguliariai maišydami virkite, kol karamelė įgaus gražią auksinę spalvą. Apelsinų žievelės turi tapti skaidrios ir tvirtos.
Kategorijos