Publikavimo data: 2024-06-08
Aromatingi spagečiai su brokoliais ir pomidorais
Spagečiai Italijoje atsirado daugiau nei prieš 100 metų, tačiau šalies simboliu jie tapo kiek vėliau, nes iš pradžių buvo laikomi vargšų maistu. Šiandien jie laikomi delikatesu ir derinami su įvairiais ingredientais. Spagečiai su brokoliais yra dar vienas itališkų makaronų variantas. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir labai sveikas - daržovėje yra daug mineralinių medžiagų, skaidulų ir kitų medžiagų, įskaitant retą vitaminą U, kuris gali kovoti su opomis.
Žingsnis 1
Apdorokite brokolius. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite brokolius. Virkite brokolius 3-4 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Užvirinkite vandenį, kuriame virė brokoliai, pasūdykite jį ir sudėkite spagečius. Išvirkite juos al dente, dalį vandens supilkite į dubenį, o likusį nusausinkite.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Į svogūnus suberkite česnakus ir dar 2-3 min. pakepinkite kartu. Tada į keptuvę sudėkite brokolius, pomidorus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 min.
Žingsnis 4
Išvirkite spagečius ir brokolius. Išvirusius makaronus ir daržoves sudėkite į puodą, supilkite likusį vandenį ir maišydami virkite 2 minutes ant vidutinės ugnies. Tada nukelkite nuo ugnies ir patiekite.
Kategorijos