Publikavimo data: 2024-03-27
Spagečiai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Makaronai yra įvairių formų itališki makaronai. Makaronai paprastai gaminami iš vandens ir kietųjų kviečių miltų. Yra daugybė makaronų rūšių: spagečiai, penne, linguini, fusilli. Šiame recepte siūlome pasigaminti populiariuosius makaronus farfalle, kurie yra lankų formos. Tokie makaronai puikiai dera su grietinėlės padažu ir krevetėmis. Kad patiekalui suteiktumėte nuostabų skonį ir jis taptų tikrai itališkas, į jį įberkite bazilikų, česnakų ir parmezano sūrio.
Žingsnis 1
Krevetes nuplaukite ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką ir smulkiai supjaustykite baziliką.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Kai vanduo puode užvirs, užvirkite makaronus. Virkite juos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jie bus al dente, t. y. kieti. Išvirusius farfalle išmeskite į sietelį.
Žingsnis 5
Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite krevetes ir kepkite jas 2-3 minutes. Kepdami būtinai jas apverskite.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite česnaką ir dar 1 minutę pakepinkite krevetes.
Žingsnis 8
Krevetes užpilkite grietinėle ir suberkite smulkiai supjaustytus bazilikus.
Žingsnis 9
Padažą troškinkite 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 10
Į keptuvę sudėkite išvirtus farfalle ir sūrį bei išmaišykite. Nuimkite makaronus nuo ugnies. Paruošta.
Žingsnis 11
Makaronus patiekite su krevetėmis, papuošę šviežiais bazilikų lapeliais. Makaronus pabarstykite tarkuotu sūriu. Patiekite.
Kategorijos