Publikavimo data: 2024-10-13
Aromatingos bandelės su česnakais ir žolelėmis
Paprastas receptas ir labai skanus pikantiškas užkandis. Bandelės gardžiai pagardintos augalinio aliejaus, krapų ir česnakų įdaru. Kvapni česnakinė plutelė ir nepakartojamas šių bandelių skonis taps mėgstamiausiu pirmųjų patiekalų priedu.
Žingsnis 1
Kvietinius miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir greitai veikiančias mieles. Viską gerai išmaišykite. Miltuose padarykite duobutę ir supilkite į ją šiltą (37-40 °C) vandenį. Išmaišykite, kad didžioji dalis miltų sudrėktų ir sugertų skystį. Tada į tešlą supilkite du valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Užminkykite vientisą mielinę tešlą. Tešla turi būti minkšta, švelni ir šiek tiek lipni. Suformuokite rutulį ir įdėkite į dubenį, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite dubenį rankšluosčiu, galite uždengti maistine plėvele, ir padėkite tešlą 1 valandai į šiltą vietą. Po valandos, kai tešla šiek tiek pakils, ją perminkykite ir vėl suformuokite rutulį. Jis turėtų išbūti šiltas dar 1 valandą. Per šį laiką tešla turėtų gerai pakilti ir patrigubėti.
Žingsnis 3
Bandelių pjaustymas ir formavimas. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir padalykite tešlą į vienodo dydžio gabalėlius - kuo mažesni gabalėliai, tuo daugiau bandelių iškepsite. Pradėkite formuoti bandeles: paimkite vieną tešlos gabalėlį ir ant miltais pabarstyto paviršiaus išminkykite jį delnu. Tada suformuokite apvalią bandelę užlenkdami kraštus į vidų ir kruopščiai užklijuokite siūlę, kad bandelė išlaikytų formą ir neišsiplėstų. Tą patį padarykite ir su kitais tešlos gabalėliais.
Žingsnis 4
Kai visos bandelės bus suformuotos, sudėkite jas į kepimo formą, išteptą trupučiu augalinio aliejaus arba bet kokių kepimo riebalų. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti 40 minučių. Pakilusias bandeles apšlakstykite šepetėliu su trupučiu vandens ir siųskite į 180 °C įkaitintą orkaitę kepti 30-35 min.
Žingsnis 5
Kol bandelės kepa, paruoškite kvapnų česnakinį padažą. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su augaliniu aliejumi nedideliame dubenėlyje. Palikite, kol bandelės iškeps.
Žingsnis 6
Bandelės paruoštos, jos pakilo ir puikiai parudavo. Dar karštas bandeles gausiai aptepkite paruoštu česnakų ir krapų padažu. Gero apetito!
Kategorijos