Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatizuotas tamsusis romas grog su citrina
Grog - tai mažai alkoholio turintis karštas kokteilis, kuris sušildys ilgais žiemos vakarais. Jo gimtine laikoma vėsi ir drėgna Didžioji Britanija. Ir tai visai nenuostabu, nes ten buvo išrasta daug šildančių gėrimų. Jis laikomas jūreivių gėrimu ir pasižymi saldžiai aštriu skoniu. Grog gaminamas iš romo, atskiesto vandeniu. Dabar jis papildomas įvairiais prieskoniais ir skiedžiamas arbata. O anksčiau grogą sudarė tik romas, cukrus ir vanduo. Kad būtų gaivesnis ir įdomesnio skonio, į jį verta įdėti citrinos arba laimo. Tai lengvai pagaminamas gėrimas, kuriam reikia minimalaus ingredientų rinkinio.
Žingsnis 1
Arbatą ir prieskonius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Mišinį užvirinkite ir virkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies. Įpilkite citrinos sulčių ir palikite, kad pritrauktų.
Žingsnis 2
Šiltą mišinį per smulkų sietelį supilkite į stiklines. Tada plona srovele įpilkite romo. Palikite kuriam laikui pritraukti ir grogas bus paruoštas gerti.
Kategorijos