Aštrus glegas raudonojo ir baltojo vyno pagrindu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aštrus glegas raudonojo ir baltojo vyno pagrindu

Glegg yra saldus, karštas, alkoholinis gėrimas, kuris Skandinavijos šalyse laikomas šventiniu, nes ruošiamas per Kalėdas. Skirtingai nei karštas vynas, jis gaminamas iš degtinės, sultenių ir nuluptų migdolų. Glegg patiekiamas su imbieriniais sausainiais, saldžiomis bandelėmis, ryžių pudingu ir marmeladu.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Aštrus glegas raudonojo ir baltojo vyno pagrindu Žingsnis 1
Puode sumaišykite cukrų, kardamoną, gvazdikėlius, cinamoną, imbierą, supilkite raudonąjį vyną ir ant vidutinės ugnies užvirinkite, virkite 2-3 minutes. Supilkite degtinę, baltąjį vyną, kai tik gėrimas pradės virti, nedelsdami išjunkite. Perkoškite per sietelį, kad iš skysčio pašalintumėte prieskonius.

Žingsnis 2

Aštrus glegas raudonojo ir baltojo vyno pagrindu Žingsnis 2
Į stiklines sudėkite migdolus, sultanas ir užpilkite karštu Greg.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, medaus sezonas, kompotai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su medumi, kompotai su uogomis, kompotai su šaldytomis uogomis

Kategorijos