Publikavimo data: 2025-08-18
Aštrus glegas raudonojo ir baltojo vyno pagrindu
Glegg yra saldus, karštas, alkoholinis gėrimas, kuris Skandinavijos šalyse laikomas šventiniu, nes ruošiamas per Kalėdas. Skirtingai nei karštas vynas, jis gaminamas iš degtinės, sultenių ir nuluptų migdolų. Glegg patiekiamas su imbieriniais sausainiais, saldžiomis bandelėmis, ryžių pudingu ir marmeladu.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite cukrų, kardamoną, gvazdikėlius, cinamoną, imbierą, supilkite raudonąjį vyną ir ant vidutinės ugnies užvirinkite, virkite 2-3 minutes. Supilkite degtinę, baltąjį vyną, kai tik gėrimas pradės virti, nedelsdami išjunkite. Perkoškite per sietelį, kad iš skysčio pašalintumėte prieskonius.
Žingsnis 2
Į stiklines sudėkite migdolus, sultanas ir užpilkite karštu Greg.
Kategorijos