Publikavimo data: 2024-09-22
Aštrūs saldumynai su moliūgais ir grietinėlės sūriu
Moliūgų ir grietinėlės sūrio saldainiai gaunasi labai skanūs, pikantiški ir sveiki. Imbieras, gvazdikėliai ir citrinos žievelė sukuria nepakartojamą skonį. O moliūgų, avižų dribsniai, sezamo ir linų sėklos praturtins patiekalą naudingais vitaminais ir mikroelementais. Į tokių saldainių sudėtį galima dėti įvairių smulkintų riešutų, šokolado drožlių, kakavos, cinamono, vanilinio cukraus, džiovintų vaisių. O saldainiams papuošti galima imti migdolų žiedlapių, kokoso drožlių, riešutų, spalvotų konditerinių pabarstukų. Toks sveikas ir skanus desertas bus geras pasirinkimas šeimos arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Supjaustykite žalią moliūgą mažais gabalėliais ir sumalkite trintuvu į tyrę. Paruoškite saldainių tešlą: sumaišykite moliūgą, kreminį sūrį, smulkintus sausainius, medų, avižinius dribsnius, sezamo sėklas, druską, linų sėmenis, imbierą, gvazdikėlius, muskatą, cukraus pudrą ir citrinos žievelę. Visus produktus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į paruoštą tešlą dalimis supilkite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti gana drėgna ir lipni. Iš tešlos iškočiokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Žingsnis 3
Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir ištirpinkite vandens vonelėje. Kokosų drožles paskleiskite ant plokščio indo. Kiekvieną rutuliuką atsargiai užmaukite ant medinio iešmelio ir pamerkite į ištirpintą šokoladą. Tada apvoliokite saldainius kokoso drožlėse. Taip paruoštus saldainius palikite šaldytuve 1 valandai.
Kategorijos