Publikavimo data: 2024-04-14
Aviečių likeris
Savo rankomis paruoštas aviečių likeris taps tikru šeimos šventės karaliumi. Pasigaminti gėrimą namuose visai nesudėtinga. Tačiau reikėtų apskaičiuoti, iki kurios šventės planuojama paruošti likerį iš aviečių, nes jam reikia laiko primygtinai reikalauti. Gerai išsilaikęs naliekas yra sodraus vasaros uogų skonio, aulinis, saikingai rūgštus.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Avietes suberkite į trintuvą. Išplakite uogas iki tyrės konsistencijos. Supilkite alkoholį. Išmaišykite. Gautą būsimo likerio pagrindą supilkite į sausą butelį. Sandariai uždenkite dangteliu ir 10 dienų laikykite tamsioje vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į nelimpančią keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų. Įjunkite ugnį ir nuolat maišydami užvirinkite skystį. Kai cukrus visiškai ištirps, išjunkite dujas. Leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros. Tada išspauskite citrinos sultis tiesiai į puodą su cukraus vandeniu. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Išimkite aviečių koncentrato butelį ir supilkite į jį paruoštą sirupą. Išmaišykite. Sandariai uždenkite dangteliu. Pastatykite atgal į vėsią, tamsią vietą 16 dienų. Kasdien butelį gerai pakratykite, kad sirupas nesustorėtų ir nesusidarytų nuosėdų.
Žingsnis 4
Paruoštą likerį perkoškite. Tam paimkite marlę ir sietelį. Sulenkite marlę keliais sluoksniais, uždenkite sietelį ir perkoškite likerį. Perpilkite perkoštą likerį į švarų butelį.
Kategorijos