Publikavimo data: 2024-04-14
Gervuogių likeris
Cukraus kiekį recepte galite reguliuoti savarankiškai, priklausomai nuo norimo rezultato. Pagrindinė gero naminio likerio iš šermukšnių paslaptis - kokybiškos degtinės pasirinkimas, tačiau galite naudoti ir atskiestą alkoholį. Gervuogių raugo likeris dėl didelio kiekio vitaminų pasižymi antivirusinėmis savybėmis. Kartais iš jo namuose gaminamos gydomosios tinktūros.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies, suberkite cukrų. Maišydami užvirinkite. Kai mišinys užvirs, išjunkite viryklę ir leiskite sirupui atvėsti.
Žingsnis 2
Palikite likerį pritraukti. Supilkite cukraus sirupą į stiklainį su varnalėšomis, jei reikia, įberkite gvazdikėlių ar kitų prieskonių. Supilkite degtinę, viską gerai išmaišykite, sandariai uždarykite stiklainį ir dviem savaitėms pastatykite į tamsią, sausą vietą. Kartą per dieną likerį pamaišykite, apverskite stiklainį aukštyn kojomis.
Žingsnis 3
Supilkite likerį į butelius. Perkoškite likerį per tris marlės sluoksnius ir supilkite į butelius. Atsargiai išspauskite marlėje likusias uogas į butelį.
Kategorijos