Gervuogių likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Gervuogių likeris

Cukraus kiekį recepte galite reguliuoti savarankiškai, priklausomai nuo norimo rezultato. Pagrindinė gero naminio likerio iš šermukšnių paslaptis - kokybiškos degtinės pasirinkimas, tačiau galite naudoti ir atskiestą alkoholį. Gervuogių raugo likeris dėl didelio kiekio vitaminų pasižymi antivirusinėmis savybėmis. Kartais iš jo namuose gaminamos gydomosios tinktūros.
Gaminimo laikas
20160 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
183 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gervuogių likeris Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies, suberkite cukrų. Maišydami užvirinkite. Kai mišinys užvirs, išjunkite viryklę ir leiskite sirupui atvėsti.

Žingsnis 2

Gervuogių likeris Žingsnis 2
Palikite likerį pritraukti. Supilkite cukraus sirupą į stiklainį su varnalėšomis, jei reikia, įberkite gvazdikėlių ar kitų prieskonių. Supilkite degtinę, viską gerai išmaišykite, sandariai uždarykite stiklainį ir dviem savaitėms pastatykite į tamsią, sausą vietą. Kartą per dieną likerį pamaišykite, apverskite stiklainį aukštyn kojomis.

Žingsnis 3

Gervuogių likeris Žingsnis 3
Supilkite likerį į butelius. Perkoškite likerį per tris marlės sluoksnius ir supilkite į butelius. Atsargiai išspauskite marlėje likusias uogas į butelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos