Publikavimo data: 2024-04-14
Vyšnių likeris
Pusė sėkmės gaminant vyšnių likerį namuose - tinkamai parinkta degtinė. Samagonas ar spiritas netinka, reikia aukštos kokybės degtinės. Tada vyšnių likeris gausis ryškaus aromato, gražios sodrios spalvos ir visai nesijaus alkoholio. Kitas niuansas - ar reikia pašalinti kauliukus. Manoma, kad jose yra kenksmingos ciano vandenilio rūgšties, tačiau jos koncentracija labai maža, o gėrimas ant kauliukų įgaus migdolų skonį.
Žingsnis 1
Išvirkite vyšnias. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišykite, kol cukrus ištirps. Sudėkite vyšnias ir užvirę virkite 10-15 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite vyšnioms atvėsti.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus stiklainyje. Supilkite sirupą su vyšniomis, įpilkite degtinės ir išmaišykite. Sandariai uždarykite stiklainį guminiu dangteliu ir savaitei pastatykite tamsioje, sausoje vietoje. Jei trūksta vietos, gali tikti net virtuvės spintelė. Svarbiausia, kad į jį nepatektų šviesos. Palikite stiklainį dviem savaitėms, kasdien kruopščiai pamaišydami, apversdami stiklainį aukštyn kojomis.
Žingsnis 3
Supilkite likerį į butelius. Po 14 dienų likerį perkoškite per kelis kartus perlenktą marlę ir supilkite į paruoštus butelius. Prieš vartojimą likerį atšaldykite šaldytuve.
Kategorijos