Vyšnių likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Vyšnių likeris

Pusė sėkmės gaminant vyšnių likerį namuose - tinkamai parinkta degtinė. Samagonas ar spiritas netinka, reikia aukštos kokybės degtinės. Tada vyšnių likeris gausis ryškaus aromato, gražios sodrios spalvos ir visai nesijaus alkoholio. Kitas niuansas - ar reikia pašalinti kauliukus. Manoma, kad jose yra kenksmingos ciano vandenilio rūgšties, tačiau jos koncentracija labai maža, o gėrimas ant kauliukų įgaus migdolų skonį.
Gaminimo laikas
20160 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
150 kcal.
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių likeris Žingsnis 1
Išvirkite vyšnias. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišykite, kol cukrus ištirps. Sudėkite vyšnias ir užvirę virkite 10-15 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite vyšnioms atvėsti.

Žingsnis 2

Vyšnių likeris Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus stiklainyje. Supilkite sirupą su vyšniomis, įpilkite degtinės ir išmaišykite. Sandariai uždarykite stiklainį guminiu dangteliu ir savaitei pastatykite tamsioje, sausoje vietoje. Jei trūksta vietos, gali tikti net virtuvės spintelė. Svarbiausia, kad į jį nepatektų šviesos. Palikite stiklainį dviem savaitėms, kasdien kruopščiai pamaišydami, apversdami stiklainį aukštyn kojomis.

Žingsnis 3

Vyšnių likeris Žingsnis 3
Supilkite likerį į butelius. Po 14 dienų likerį perkoškite per kelis kartus perlenktą marlę ir supilkite į paruoštus butelius. Prieš vartojimą likerį atšaldykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos