Publikavimo data: 2024-06-15
Aviečių sraigės su rikota ir pistacijomis
Aviečių sraigės su rikota ir pistacijomis pradžiugins jus švelnios rikotos ir šviežių aviečių deriniu. Pyragaičiai su šiuo įdaru yra sultingi ir aromatingi. Tokios bandelės puikiai tinka pusryčiams ir šventiniam stalui. Vadovaukitės mūsų receptu ir jums pavyks! Avietes galite pakeisti bet kokiomis kitomis uogomis pagal savo skonį. Oro sraigės gaunasi labai švelnios ir skanios. Jos tikrai patiks jūsų artimiesiems ir svečiams!
Žingsnis 1
Sumaišykite šiltą pieną su mielėmis ir leiskite joms ištirpti. Tada įmaišykite kiaušinius, cukrų, druską ir šiltą sviestą. Supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandą šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Tinkamo dydžio dubenyje mikseriu suplakite rikotą su aviečių džemu ir krakmolu.
Žingsnis 3
Susmulkinkite pistacijas.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į sluoksnį ir patepkite aviečių uogiene bei rikotos mišiniu, palikdami nedidelį laisvą kraštą.
Žingsnis 5
Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite sviestu ir išdėliokite supjaustytas bandeles.
Žingsnis 7
Pabarstykite bandeles smulkintais pistacijų trupiniais ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje. Mėgaukitės.
Kategorijos