Publikavimo data: 2025-08-17
Avinžirnių linų blyneliai pusryčiams.
Avinžirnių linų blyneliai yra amerikietiškos virtuvės patiekalas. Blyneliai - tai kažkas tarpinio tarp rusiškų blynų ir blynelių. Blyneliai laikomi vienu populiariausių desertų JAV. Juos labai lengva paruošti ir dėl to jie išpopuliarėjo visame pasaulyje. Originalių blynų receptą į Ameriką atvežė škotų imigrantai, kurie norėjo prisiminti savo tėvynę ir pasigaminti patiekalą, kurį vaikystėje pusryčiams gamindavo jų mama.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite avinžirnių ir linų sėmenų miltus, įberkite druskos ir stevijos ekstrakto. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir įmaišykite pusę sausų ingredientų. Viską gerai išmaišykite plaktuvu ir supilkite kefyrą bei likusį sausą mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai tešla pailsės 20 minučių, suberkite sodą ir supilkite verdantį vandenį. Viską dar kartą gerai išmaišykite. Keptuvę patepkite kokosų aliejumi ir kepkite blynelius ant vidutinės ugnies po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Tęskite su visa tešla.
Kategorijos