Publikavimo data: 2024-01-03
Bananiniai blyneliai receptas
Blyneliai yra tradicinis amerikietiškas patiekalas. Skirtingai nuo mūsų blynų, jie yra storesni ir labiau primena sausainius nei blynus. Greitai paruošiami bananiniai blyneliai puikiai tinka pusryčiams ar desertui.
Žingsnis 1
Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą. Paruoškite likusius ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite bananus. Paruoškite tešlos indelius.
Žingsnis 2
Bananą supjaustykite griežinėliais. Dubenyje sumaišykite bananus ir pieną. Sumaišykite blenderiu, kol taps tyrele.
Žingsnis 3
Į bananų masę įpilkite 100 ml vandens ir pakaitomis suberkite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir cukrų.
Žingsnis 4
Maišydami į tešlą įmaišykite minkštą sviestą ir kiaušinį.
Žingsnis 5
Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Migdolus susmulkinkite peiliu arba suberkite į maišelį ir plakite kažkuo sunkiu, kol jie taps trupiniai.Kad riešutai taptų kvapnesni, 4-5 min. pakepinkite juos sausoje keptuvėje arba orkaitėje.
Žingsnis 7
Paruoškite blynų pagardą: dubenyje sumaišykite migdolus ir medų.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Užtepkite 2 valgomuosius šaukštus tešlos (= 1 blynas) ir kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Taip iškepkite visus blynus.
Žingsnis 9
Paruoštą blynų krūvą apipilkite medaus užpilu.
Kategorijos