Publikavimo data: 2023-12-24
Brusketos su lašiša ir pesto receptas
Brusketos yra populiarus itališkas užkandis. Jį sudaro skrudintos ciabatta duonos riekelės, ant kurių dedami įvairūs ingredientai. Pačioje Italijoje brusketos labai populiarios su pomidorais ir bazilikais, avokadais ir saulėje džiovintais pomidorais, cukinija ir sūriu, vištiena ir daržovėmis, grybais ir burrata ir, žinoma, su raudona žuvimi ir pesto padažu. Puikiai tinka su lengvais itališkais putojančiais vynais, pavyzdžiui, "Prosecco".
Žingsnis 1
Ant stalo išdėliokite visus ingredientus, kad būtų lengva paruošti. Supjaustykite žuvį plokščiais gabalėliais. Keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus statykite ant kaitlentės, kad įkaistų.
Žingsnis 2
Nulupkite ir susmulkinkite dvi skilteles česnako. Alyvuoges perpjaukite išilgai į dvi dalis.
Žingsnis 3
Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite smulkintą česnaką ir kepkite apie minutę.
Žingsnis 4
Į gautą česnakinį sviestą dėkite duonos riekes.
Žingsnis 5
Kepkite duoną po porą minučių iš abiejų pusių, kol ji pradės ruduoti.
Žingsnis 6
Išimkite skrebučius iš keptuvės ir perkelkite ant lentelės. Atsargiai, jie labai karšti!
Žingsnis 7
Aptepkite paskrudintas duonos riekes pesto padažu.
Žingsnis 8
Ant padažo sudėkite raudonos žuvies gabalėlius.
Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite alyvuogių puseles.
Žingsnis 10
Paruoštą brusketą papuoškite smulkiai supjaustytomis žolelėmis. Kad stalas būtų įvairesnis ir gražesnis, patartina gaminti kelių rūšių brusketas. Suaugusiesiems rekomenduojame patiekti aromatizuoto ledinio Prosecco, o vaikams - citrusinio chinotto limonado. Jauskitės kaip italai!
Kategorijos