Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų desertas su cukrumi
Avokadų šokoladas gaminamas tik iš penkių ingredientų, kurių kiekvienas atlieka skirtingą funkciją. Pavyzdžiui, avokadas suteikia desertui švelnią kreminę konsistenciją, o juodasis šokoladas - nuostabų skonį ir aromatą. Juodąjį šokoladą galima pakeisti pieniniu arba baltuoju šokoladu, tačiau tuomet desertas bus labai kaloringas. Šokoladą galima tirpinti ne tik vandens vonelėje, bet ir mikrobangų krosnelėje. Svarbiausia nepamiršti maišyti, kad šokoladas nesudegtų.
Žingsnis 1
Paruoškite šokoladą. Puodą su vandeniu pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada į puodą įdėkite mažesnį dubenėlį, suberkite šokoladą, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir tirpinkite šokoladą iki vientisos masės, retkarčiais pamaišydami, kad šokoladas nesudegtų. Įsitikinkite, kad verdantis vanduo liečia ant viršaus pastatyto puodo dugną. Tada šokoladą atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite saldainius. Į šokoladą sudėkite avokadą, suberkite cukrų ir druską ir 3 min. plakite mikseriu iki vientisos masės. Tada dubenį su mišiniu įdėkite į šaldiklį 15 minučių. Išimkite saldainių formą ir padalykite į mažas porcijas. Apvoliokite jas kakavoje ir suformuokite rutuliukus. Tada saldainius 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos