Publikavimo data: 2024-02-01
Avokadų ir bazilikų ledai receptas
Avokadas yra sveikas ir maistingas produktas, turintis vaisių, daržovių ir riešutų savybių. Iš jo galima paruošti daugybę patiekalų. Tačiau bene neįprasčiausi yra avokadų ledai. Receptas paprastas. Nulupkite avokadą, sudėkite į jį džiovintus arba šviežius bazilikus, grietinėlę, šiek tiek cukraus ir viską sutrinkite blenderiu. Belieka tik užšaldyti masę, ir skanūs sveiki ledai paruošti. Jei vietoj grietinėlės naudosite kokosų pieną, ledai bus dar egzotiškesni ir vegetariškesni.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Taip pat pasirūpinkite desertų formelėmis - tai gali būti silikoninės keksiukų formelės, ledų indeliai ar bet kokie kiti indai, kurie lengvai atlaiko žemą temperatūrą.
Žingsnis 2
Nulupkite avokadą ir išimkite kauliuką.
Žingsnis 3
Tada avokadą supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 4
Avokadą, cukrų ir džiovintus bazilikus sudėkite į aukštą matavimo taurę arba dubenį.
Žingsnis 5
Sudėkite grietinėlę.Kuo riebesnę grietinėlę naudosite, tuo skanesni bus ledai.
Žingsnis 6
Viską suplakite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės.Jei neturite trintuvo, gerai sutrinkite avokadą šakute, supilkite grietinėlę ir viską suplakite plaktuvu.
Žingsnis 7
Į formeles supilkite avokadų ir grietinėlės mišinį. Uždenkite formeles maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 2 valandoms.
Žingsnis 8
Paruoštus ledus pabarstykite smulkintais migdolais. Mėgaukitės.
Žingsnis 9
Gaminkite ledus viename plastikiniame inde. Paimkite specialų ledų semtuvėlį ir suformuokite rutuliukus. Juos sudėkite į grietinėlę, apipilkite pieniniu, karčiuoju arba baltuoju šokoladu ir apibarstykite riešutais.
Kategorijos