Publikavimo data: 2024-02-04
Naminiai ledai receptas
Ledų receptai senovėje atrodė visai kitaip. Pavyzdžiui, Kinijoje ledai buvo gaminami iš sniego ir ledo, sumaišyto su apelsinų skiltelėmis, citrinomis ir granatų sėklomis. Šiandien šis receptas atrodo neįmanomai primityvus, tačiau tais tolimais laikais jis buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje. Buvo ir kur kas daugiau nestandartinių ledų variantų. Pavyzdžiui, eskimų ledų sudėtyje buvo uogų, mėsos ir taukų. Tačiau tai per daug ekstremalu, todėl mūsų recepte - tik klasika.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų ir paruoškite ledų formeles.
Žingsnis 2
Sudėkite trynius ir grietinėlę ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Gautą mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies iki 80 °C temperatūros. Tada nukelkite nuo ugnies ir ištirpinkite jame abiejų rūšių cukrų. Supilkite mišinį į formeles ir specialiu virtuviniu termometru patikrinkite temperatūrą.
Žingsnis 4
Formeles 6 valandoms dėkite į šaldiklį, kas valandą maišykite, kol masė taps vientisa.
Kategorijos