Publikavimo data: 2024-02-04
Naminiai ledinukai receptas
1920 M., JAV. Danų imigrantas Kristianas Nelsonas laisvalaikiu dirba ne visą darbo dieną mažoje konditerijos parduotuvėje. Vieną dieną pas jį užsuka berniukas, kuris negali apsispręsti tarp ledų rutuliuko ir šokolado plytelės, nes turi pinigų tik vienam. Tai įkvepia Nelsoną sudėti abu saldumynus kartu. Taip atsirado ledai, kuriuos mėgsta viso pasaulio vaikai ir suaugusieji.
Žingsnis 1
Pasiruoškite puodą, maišytuvą, lazdeles ir ledinukų formeles.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite cukrų, pieno miltelius ir 250 g skysto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir pašildykite mišinį.
Žingsnis 3
Sumaišykite krakmolą su likusiu pienu ir supilkite į puodą, kai pagrindinis mišinys užvirs. Virkite, kol sutirštės, tada pertrinkite per sietelį ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 4
Mikseriu iki standumo išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į atvėsusį pagrindą.
Žingsnis 5
Gautą masę supilkite į formeles, įdėkite lazdeles ir dėkite į šaldiklį, kol visiškai užšals.
Žingsnis 6
Sviestą supjaustykite kubeliais, šokoladą sulaužykite, sudėkite į nedidelį indą ir ištirpinkite vandens vonelėje maišydami iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Išimkite ledus iš formelių ir, laikydami pagaliuką, kiekvieną jų pamerkite į sviesto ir šokolado mišinį. Sudėkite ledus ant padėklo ir palikite šaldiklyje dar 60 minučių.
Kategorijos