Publikavimo data: 2025-08-17
Baltijos šalių grogas
Grog yra karštas alkoholinis gėrimas. Jis gaminamas iš arbatos ir stipraus alkoholio, pavyzdžiui, romo, viskio ar brendžio. Klasikinį grogą sugalvojo jūreiviai, skiedę romą vandeniu, kad išvengtų gausaus gėrimo, nes romas buvo įtrauktas į valgiaraštį kaip profilaktinė priemonė nuo skorbuto.
Žingsnis 1
Paruoškite arbatą: į arbatinuką įpilkite 1 šaukštelį užpilo, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-7 minutes. Apelsiną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis sulčiaspaude. Atskirame inde išplakite kiaušinio trynį su medumi.
Žingsnis 2
Patogiame dubenyje sumaišykite arbatą, sultis ir konjaką, išmaišykite, supilkite kiaušinių ir medaus mišinį, dar kartą gerai išmaišykite. Konjaką galite pakeisti romu arba viskiu.
Kategorijos