Baltijos šalių grogas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Baltijos šalių grogas

Grog yra karštas alkoholinis gėrimas. Jis gaminamas iš arbatos ir stipraus alkoholio, pavyzdžiui, romo, viskio ar brendžio. Klasikinį grogą sugalvojo jūreiviai, skiedę romą vandeniu, kad išvengtų gausaus gėrimo, nes romas buvo įtrauktas į valgiaraštį kaip profilaktinė priemonė nuo skorbuto.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Baltijos šalių grogas Žingsnis 1
Paruoškite arbatą: į arbatinuką įpilkite 1 šaukštelį užpilo, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-7 minutes. Apelsiną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis sulčiaspaude. Atskirame inde išplakite kiaušinio trynį su medumi.

Žingsnis 2

Baltijos šalių grogas Žingsnis 2
Patogiame dubenyje sumaišykite arbatą, sultis ir konjaką, išmaišykite, supilkite kiaušinių ir medaus mišinį, dar kartą gerai išmaišykite. Konjaką galite pakeisti romu arba viskiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, medaus sezonas, kompotai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su medumi, kompotai su uogomis, kompotai su šaldytomis uogomis

Kategorijos