Publikavimo data: 2024-04-14
Bananų likeris
Bananų likerį nesunku pasigaminti namuose. Svarbiausia pasirinkti gerus, prinokusius vaisius, be tamsių dėmių, bet ir jau gana prinokusius. Į gėrimo receptą taip pat įeina degtinė. Stipresnio alkgolio naudoti nereikėtų. Viskas, kas viršija 45 % stiprumą, gali gerokai pabloginti pagaminto likerio skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite storą pagrindą. Sutrinkite bananus į tyrę. Tai galima lengvai padaryti trintuvu arba šakute. Perkelkite trintus bananus į gilų dubenį. Sudėkite kondensuotą pieną ir supilkite pieną. Sudėkite du vištienos baltymus. Mišinį sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Likerio pagrindą sumaišykite su alkoholiu. Toliau plakant bananų, pieno, kondensuoto pieno ir baltymų mišinį, plona srovele supilkite degtinę. Likeris turi tapti tirštas, šiek tiek tirštas. Supilkite jį į skaidraus stiklo butelį, sandariai uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 50-60 minučių.
Žingsnis 3
Gėrimą perkoškite. Išimkite likerio butelį. Uždenkite dubenį arba puodą marle ir perkoškite likerį.
Kategorijos