Publikavimo data: 2025-08-20
Bananų traškučiai
Esu įsitikinęs, kad dar nesate to bandę! Vis dar išmetate bananų žieveles? Išmokysiu jus, kaip iš nieko pasigaminti "kažką prie arbatos". Tiesą sakant, nežinau, kaip šis desertas vadinasi ir kokiai virtuvei jis priklauso. Tai tiesiog skanėstas, kuriuo mama mus vaišindavo, kai norėdavome pasigaminti ką nors arbatai ir greitai pasigaminti️.
Žingsnis 1
Gerai nuplaukite bananus, geriausia su specialia vaisių plovimo priemone. Nulupkite žievelę ir trumpam (15-40 min.) įdėkite į vandenį, kad pasišalintų visos cheminės medžiagos. Vėl nuplaukite įprastu vandeniu ir supjaustykite griežinėliais. Geriau pjaustyti juostelėmis arba kvadratėliais, kaip jums labiau patinka, man gavosi stačiakampiai.
Žingsnis 2
Žieveles, cukrų ir vandenį suberkite į puodą, išmaišykite. Aliejus čia nereikalingas. Geriau virti ant silpnos ar vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Bananų žievelės turi gerai išvirti (apie 15-20 minučių), periodiškai maišant ir laukiant "virimo būsenos".
Žingsnis 4
Kai cukraus mišinys pasiekia nuotraukoje pavaizduotą būseną, jį reikia nuolat maišyti.
Žingsnis 5
Pamažu cukrus pradės kristalizuotis, taps sausas ir trupantis. Svarbiausia nepraleisti momento! Kai tik mišinys taps toks, kaip nuotraukoje, jį reikia nukelti nuo ugnies, bet nenustoti maišyti.
Žingsnis 6
Išmaišykite, kol taps trupiniai, ir palikite atvėsti keptuvėje. Perkelkite į lėkštę, kad bananų žievelės būtų traškios.
Kategorijos