Bananų traškučiai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-04

Bananų traškučiai receptas

Bananų traškučiai - tai ploni bananų griežinėliai, kurie buvo džiovinami. Bananų traškučiai pas mus atkeliavo iš Lotynų Amerikos, kur plačiai auginami augaliniai bananai arba platanai. Plantanai vadinami "tropinėmis bulvėmis", kurios naudojamos kaip užkandis ir karštiems patiekalams. Šios veislės bananai nėra tokie saldūs kaip desertiniai bananai, todėl iš jų vaisių pagaminti traškučiai yra ne tik saldūs, bet ir sūrūs, aštrūs ir kitų skonių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bananų traškučiai receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bananus. Pagardinkite maltu muskato riešutu, cinamono milteliais ir druska. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Bananų traškučiai receptas Žingsnis 2
Bananus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Bananų traškučiai receptas Žingsnis 3
Bananus sudėkite ant pergamento.

Žingsnis 4

Bananų traškučiai receptas Žingsnis 4
Šaukite bananus į orkaitę ir kepkite 12-15 minučių 220 °C temperatūroje. Tada, jei yra konvekcijos funkcija, įjunkite ją, kad traškučiai šiek tiek apskrustų ir išdžiūtų. Jei ne, palikite bananus porai valandų lauke.

Žingsnis 5

Bananų traškučiai receptas Žingsnis 5
Iškeptus traškučius sudėkite į lėkštę, į kurios vidurį įdėkite dubenėlį plaktos grietinėlės. Valgykite į grietinėlę pamirkytus bananus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos