Publikavimo data: 2024-01-04
Bananų traškučiai receptas
Bananų traškučiai - tai ploni bananų griežinėliai, kurie buvo džiovinami. Bananų traškučiai pas mus atkeliavo iš Lotynų Amerikos, kur plačiai auginami augaliniai bananai arba platanai. Plantanai vadinami "tropinėmis bulvėmis", kurios naudojamos kaip užkandis ir karštiems patiekalams. Šios veislės bananai nėra tokie saldūs kaip desertiniai bananai, todėl iš jų vaisių pagaminti traškučiai yra ne tik saldūs, bet ir sūrūs, aštrūs ir kitų skonių.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bananus. Pagardinkite maltu muskato riešutu, cinamono milteliais ir druska. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Bananus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Bananus sudėkite ant pergamento.
Žingsnis 4
Šaukite bananus į orkaitę ir kepkite 12-15 minučių 220 °C temperatūroje. Tada, jei yra konvekcijos funkcija, įjunkite ją, kad traškučiai šiek tiek apskrustų ir išdžiūtų. Jei ne, palikite bananus porai valandų lauke.
Žingsnis 5
Iškeptus traškučius sudėkite į lėkštę, į kurios vidurį įdėkite dubenėlį plaktos grietinėlės. Valgykite į grietinėlę pamirkytus bananus.
Kategorijos