Publikavimo data: 2024-06-22
Bandelės kaip močiutės
Tokių bandelių man kepdavo močiutė, kai pas ją lankydavausi. Iki šiol sausainių aromatas man asocijuojasi su kažkuo pažįstamu ir jaukiu. Dabar tokias bandeles kepu ir savo šeimai.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite raugą: mieles ištirpinkite pusėje puodelio šilto pieno, įberkite 2-3 valgomuosius šaukštus cukraus ir šaukštą miltų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Į išvirtą varškę įpilkite puodelį šilto pieno, ištirpintą, bet ne karštą sviestą ir persijotus miltus.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji taps nebelipni, tada įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir vėl minkykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 1,5-2 valandoms.
Žingsnis 4
Išminkykite pakilusią tešlą ir pradėkite formuoti bandeles.
Žingsnis 5
Iškočiokite nedidelį tešlos gabalėlį, patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 6
Suvyniokite jį į vamzdelį.
Žingsnis 7
Sulenkite per pusę.
Žingsnis 8
Sulenkimo vietoje supjaustykite ir išlyginkite tešlą.
Žingsnis 9
Leiskite bandelėms pastovėti dar 15-20 minučių ir siųskite jas į karštą orkaitę 20-25 minutėms, kol paruduos. Iškepusias perkelkite į lėkštę ir uždenkite rankšluosčiu.
Kategorijos