Koldūnai "Kaip vaikystėje" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Koldūnai "Kaip vaikystėje"

Tai šeimos receptas. Šias bandeles kepdavo mano mama, o šių saldžių bandelių skonis neatsiejamas nuo šiltų vaikystės prisiminimų. Kepinių aromatas pripildo namus, o bandelės akimirksniu nušluojamos nuo lėkštės!
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
311 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paruoškite oparą: sumaišykite sausas mieles, cukrų ir šiltą pieną.

Žingsnis 2

Viską sumaišykite plaktuvu, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 5-7 minutėms.

Žingsnis 3

Koldūnai "Kaip vaikystėje" Žingsnis 3
Į masę įberkite druskos, vanilino, ištirpinto sviesto ir miltų.

Žingsnis 4

Užminkykite tešlą ir padėkite ją 1 valandai į šiltą vietą.

Žingsnis 5

Koldūnai "Kaip vaikystėje" Žingsnis 5
Paruoštą tešlą padalykite į lygias dalis (apie 8 dalis pagal nurodytą ingredientų skaičių), kiekvieną dalį iškočiokite, aptepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite cukrumi.

Žingsnis 6

Koldūnai "Kaip vaikystėje" Žingsnis 6
Susukite į vamzdelį, sulenkite jį per pusę ir peiliu įpjaukite nuo vidurio, padarydami širdelės formos pjūvį.

Žingsnis 7

Sudėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir aptepkite jas žaliu kiaušiniu.

Žingsnis 8

Pašaukite į 180-200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-30 minučių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos