Publikavimo data: 2024-04-17
Bandelės su džemu
Mielinių bandelių su uogiene receptas nėra sudėtingas, tačiau jums reikės kantrybės ir kruopštaus požiūrio į tešlą ir oparą. Yra keletas niuansų, užtikrinančių, kad tešla ir opara gerai pakiltų, o dėl to gatavi kepiniai būtų minkšti ir nuostabaus skonio. Tešla nemėgsta karščio, optimali temperatūra yra +30 °C. Mielės turi būti geros kokybės - visada patikrinkite jų galiojimo laiką. Kokybiškos mielės turi maloniai kvepėti, būti gaivios, su nedideliu rūgštelės prieskoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. Ištirpinkite žalias mieles šiltame piene. Į dubenį su mielėmis supilkite cukrų ir miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Padėkite tešlą 15 minučių į šiltą vietą. Mielės turėtų putoti, vadinasi, mielės veikia.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Į tešlą supilkite cukrų ir įmuškite žalią kiaušinį, gerai išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų ir įberkite druskos. Palaipsniui į mišinį suberkite miltus. Tada kruopščiai, bet švelniai išminkykite tešlą rankomis. Ji turi tapti elastinga. Po to ją reikia 1 valandą palikti šiltai. Ją galima sudėti į skardą, uždengti rankšluosčiu ir įdėti į šiltą, išjungtą orkaitę. Jo tūris turėtų padvigubėti.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo skardas. Išimkite tešlą iš keptuvės ir suformuokite lygų rutulį. Iškočiokite jį kočėlu į 1 cm storio sluoksnį. Išpjaukite 5-6 mm skersmens apskritimus, pašalinkite tešlos perteklių ir naudokite taip pat.
Žingsnis 4
Sudėkite įdarą ir suformuokite paplotėlius. Ant kiekvienos bandelės dėkite po 1 šaukštelį uogienės. Sujunkite kraštus ir užspauskite. Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite 15 minučių pakilti karštyje.
Žingsnis 5
Dėkite bandeles į orkaitę kepti. Viršų patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite apie 30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos