Bandelės su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Bandelės su džemu

Mielinių bandelių su uogiene receptas nėra sudėtingas, tačiau jums reikės kantrybės ir kruopštaus požiūrio į tešlą ir oparą. Yra keletas niuansų, užtikrinančių, kad tešla ir opara gerai pakiltų, o dėl to gatavi kepiniai būtų minkšti ir nuostabaus skonio. Tešla nemėgsta karščio, optimali temperatūra yra +30 °C. Mielės turi būti geros kokybės - visada patikrinkite jų galiojimo laiką. Kokybiškos mielės turi maloniai kvepėti, būti gaivios, su nedideliu rūgštelės prieskoniu.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
286 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
52 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bandelės su džemu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. Ištirpinkite žalias mieles šiltame piene. Į dubenį su mielėmis supilkite cukrų ir miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Padėkite tešlą 15 minučių į šiltą vietą. Mielės turėtų putoti, vadinasi, mielės veikia.

Žingsnis 2

Bandelės su džemu Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Į tešlą supilkite cukrų ir įmuškite žalią kiaušinį, gerai išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų ir įberkite druskos. Palaipsniui į mišinį suberkite miltus. Tada kruopščiai, bet švelniai išminkykite tešlą rankomis. Ji turi tapti elastinga. Po to ją reikia 1 valandą palikti šiltai. Ją galima sudėti į skardą, uždengti rankšluosčiu ir įdėti į šiltą, išjungtą orkaitę. Jo tūris turėtų padvigubėti.

Žingsnis 3

Bandelės su džemu Žingsnis 3
Paruoškite kepimo skardas. Išimkite tešlą iš keptuvės ir suformuokite lygų rutulį. Iškočiokite jį kočėlu į 1 cm storio sluoksnį. Išpjaukite 5-6 mm skersmens apskritimus, pašalinkite tešlos perteklių ir naudokite taip pat.

Žingsnis 4

Bandelės su džemu Žingsnis 4
Sudėkite įdarą ir suformuokite paplotėlius. Ant kiekvienos bandelės dėkite po 1 šaukštelį uogienės. Sujunkite kraštus ir užspauskite. Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite 15 minučių pakilti karštyje.

Žingsnis 5

Bandelės su džemu Žingsnis 5
Dėkite bandeles į orkaitę kepti. Viršų patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite apie 30 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos