Publikavimo data: 2025-08-20
Bandelės su pekano riešutais
Sluoksniai gaunasi labai skanūs, sodraus riešutų skonio.
Žingsnis 1
Puode įkaitinkite 125 g cukraus. Kai jis pradės tamsėti ir karamelizuoti, įpilkite 25 g cukraus ir vandens. Įmaišykite gvazdikėlius ir citrinos sultis ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Sirupas turi būti lipnus ir tampomas tarp pirštų.
Žingsnis 2
Sausoje keptuvėje paskrudinkite pekano riešutų mišinį. Perkelkite riešutus į trintuvą, palikdami 4-8 sveikus pekano riešutus, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir 4 šaukštus sirupo. Sumalkite, turėtumėte pajusti riešutų tekstūrą.
Žingsnis 3
Atšildykite tešlą. Iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Supjaustykite į 4 stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio užtepkite po juostelę graikinių riešutų įdaro. Šonus palikite tuščius ir juose padarykite 2 cm gylio eglutės formos įpjovas. Iš eglutės "šakų" pinkite pynę iš viršaus į apačią, nuo kraštų į vidurį. Kai kurios juostelės persidengs viena su kita. Apatinį kraštą užlenkite į vidų.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį su 1 šaukštu vandens. Aptepkite pyragaičių viršų, papuoškite pekano riešutais. Kepkite 195 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos