Publikavimo data: 2024-01-03
Flapjacks su uogiene ir karamelės plutele receptas
Jei norite pradžiuginti šeimą skaniais ir neįprastais kepiniais, bet nenorite sugaišti daug laiko minkydami tešlą, įdarydami ir formuodami pyragus, tuomet paruoškite sluoksniuotos tešlos pyragą su uogiene. Imkite paruoštą sluoksniuotą tešlą ir uogienę pagal savo skonį, pavyzdžiui, abrikosų arba braškių uogienę. Ir tiesiog vadovaukitės šiuo receptu. Tada palikite juos šiek tiek pakilti ir siųskite į orkaitę. Aktyviam kepimui reikia tik 10 minučių, o tada, kol tešla kepa, galite užsiimti savo reikalais.
Žingsnis 1
Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Stalą pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite 3-4 mm storio voleliu ir pabarstykite miltais, kad tešla neliptų.
Žingsnis 3
Perpjaukite tešlą per pusę, o tada kiekvieną pusę dar kartą perpjaukite per pusę. Turėtumėte turėti keturis stačiakampius.
Žingsnis 4
Paimkite du sluoksniuotos tešlos stačiakampius ir į jų vidurį dėkite uogienės.
Žingsnis 5
Tuščiavidurius uždenkite likusiais dviem tešlos stačiakampiais.
Žingsnis 6
Kiekvieno pyrago kraštus užspauskite šakute. Apipjaustykite tešlos perteklių. Palikite pyragėlius 20 minučių pakilti kambario temperatūroje ir uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele, kad neišdžiūtų.
Žingsnis 7
Aptepkite paplotėlius kiaušinio tryniu, pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Išdėliokite paplotėlius. Kepkite orkaitėje 15-20 min. 180⁰C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Sluoksniai su uogiene ir karamelės plutele paruošti.
Kategorijos