Publikavimo data: 2024-01-20
Šoninės ir sūrio paplotėliai receptas
Šoninės tešla yra paprastas ir sotus patiekalas, kurį įvaldyti gali net pradedantis virėjas. Jo kaina nepamaišys jūsų piniginei, o rezultatą įvertins visa šeima. Bendras gaminimo laikas trunka tik 35 minutes, todėl jį galima naudoti kaip pusryčių patiekalą. Užplikykite stiprios arbatos savo būsimiems pūkuotukams ir imkitės gaminimo!
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išimkite šoninę iš pakuotės. Pasiruoškite šiek tiek miltų tešlai iškočioti.
Žingsnis 2
Sūrį ir šoninę supjaustykite proporcingais mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą miltais ir šiek tiek iškočiokite tešlą kočėlu.
Žingsnis 4
Iš tešlos iškočiotą stačiakampį supjaustykite į 6 kvadratėlius. Geriau kvadratėlius padaryti didesnius, kad būtų lengviau formuoti paplotėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvieną kvadratą dėkite šoninės ir sūrio griežinėlių. Sluoksniuotos tešlos kraštus tvirtai užspauskite, kad kepant neišsiskirtų įdaras.
Žingsnis 6
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite jį šakute. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant pergamento dėkite paplotėlius, aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 7
Siųskite pyragėlius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 15-20 minučių, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 8
Paruoštus sluoksnius patiekite karštus, papuoštus plonomis svogūnų puselėmis ir žaliųjų svogūnų plunksnelėmis.
Žingsnis 9
Patiekite su grietinės padažu, pagamintu iš grietinės, česnako, išspausto česnako, druskos ir pipirų.
Kategorijos