Sluoksniuokite su obuoliais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Sluoksniuokite su obuoliais receptas

Sluoksniuotos tešlos kepiniai yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kepti namuose, bet nenori pusę dienos praleisti gamindami. Beje, apie sluoksniuotą tešlą užsimenama dar XVII a., o pagrindinė jos sudedamoji dalis buvo sviestas, kurio yra maždaug tiek pat, kiek ir miltų. Būtent dėl sviesto gatavi sluoksniuotos tešlos gaminiai, pyragai ir tortai yra tokios švelnios tekstūros. Prie šios tekstūros pridėjome karamelizuotų obuolių. O jums tereikia viską iškepti ir paragauti.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
29 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuokite su obuoliais receptas Žingsnis 1
Atšildykite tešlą ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu.

Žingsnis 2

Sluoksniuokite su obuoliais receptas Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir cukrų. Supilkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos sultys ir obuoliai suminkštės.

Žingsnis 3

Sluoksniuokite su obuoliais receptas Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite maždaug 4 mm storio ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.

Žingsnis 4

Sluoksniuokite su obuoliais receptas Žingsnis 4
Padarykite nedidelius įpjovimus vienoje kvadratėlių pusėje, sudėkite obuolius kitoje pusėje ir tvirtai užspauskite tešlos kraštus.

Žingsnis 5

Sluoksniuokite su obuoliais receptas Žingsnis 5
Dėkite paplotėlius ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos