Publikavimo data: 2024-02-04
Sluoksniuokite su obuoliais receptas
Sluoksniuotos tešlos kepiniai yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kepti namuose, bet nenori pusę dienos praleisti gamindami. Beje, apie sluoksniuotą tešlą užsimenama dar XVII a., o pagrindinė jos sudedamoji dalis buvo sviestas, kurio yra maždaug tiek pat, kiek ir miltų. Būtent dėl sviesto gatavi sluoksniuotos tešlos gaminiai, pyragai ir tortai yra tokios švelnios tekstūros. Prie šios tekstūros pridėjome karamelizuotų obuolių. O jums tereikia viską iškepti ir paragauti.
Žingsnis 1
Atšildykite tešlą ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir cukrų. Supilkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos sultys ir obuoliai suminkštės.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite maždaug 4 mm storio ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 4
Padarykite nedidelius įpjovimus vienoje kvadratėlių pusėje, sudėkite obuolius kitoje pusėje ir tvirtai užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 5
Dėkite paplotėlius ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos