Publikavimo data: 2025-08-18
Blyneliai su klevų sirupu
Blyneliai yra neatsiejama amerikietiškos virtuvės dalis. Savo išvaizda ir kepimo technologija jie panašūs į blynus. Tačiau yra esminių skirtumų - jie kepami ant sausos keptuvės, o tešla gaminama ne iš mielių, o iš plaktų baltymų. Idealus blynas turi būti apvalus, purus ir didelis, o skonis - vidutiniškai saldus. Amerikietiški blynai patiekiami su priedais. Populiariausias iš jų yra klevų sirupas.
Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą. Į miltų mišinį įmaišykite kiaušinių trynius, pieną, sviestą, druską ir išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki putų, suberkite cukrų, išplakite iki viršūnių. Į tešlą įmaišykite baltymų mišinį, atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Šiek tiek įkaitinkite keptuvę, apšlakstykite aliejumi, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite dalį tešlos, paskirstykite ją po visą paviršių. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Pakartokite, kol tešla baigsis.
Kategorijos