Blyneliai su klevų sirupu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Blyneliai su klevų sirupu

Blyneliai yra neatsiejama amerikietiškos virtuvės dalis. Savo išvaizda ir kepimo technologija jie panašūs į blynus. Tačiau yra esminių skirtumų - jie kepami ant sausos keptuvės, o tešla gaminama ne iš mielių, o iš plaktų baltymų. Idealus blynas turi būti apvalus, purus ir didelis, o skonis - vidutiniškai saldus. Amerikietiški blynai patiekiami su priedais. Populiariausias iš jų yra klevų sirupas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Blyneliai su klevų sirupu Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą. Į miltų mišinį įmaišykite kiaušinių trynius, pieną, sviestą, druską ir išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki putų, suberkite cukrų, išplakite iki viršūnių. Į tešlą įmaišykite baltymų mišinį, atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Blyneliai su klevų sirupu Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Šiek tiek įkaitinkite keptuvę, apšlakstykite aliejumi, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite dalį tešlos, paskirstykite ją po visą paviršių. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Pakartokite, kol tešla baigsis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, pusryčiai, užkandžiai, nauji metai, česnakų sezonas, brusketos, užkandžiai su žuvimi, užkandžiai naujiems metams, receptų knyga, užkandžiai su česnakais

Kategorijos