Publikavimo data: 2024-06-11
Braga už degtinę ant žirnių
Žirnių trauktinė braga paruošiama pakankamai greitai ir lengvai, nes net ir sausuose žirniuose yra daug mikroelementų ir mineralinių medžiagų, kurios užtikrina greitą ir kokybišką fermentaciją. Iš žirnių bragos pagamintas degtinė turi švelnų jaunų žirnelių poskonį, idealiai tinka užpilams gaminti arba vartoti savarankiškai.
Žingsnis 1
Žirnius nuplaukite ir perkelkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Užpilkite žirnius virintu šiltu vandeniu taip, kad jis apsemtų žirnius 3-5 cm. Palikite mirkti 4 valandas.
Žingsnis 3
Mieles užpilkite šiltu verdančiu vandeniu.
Žingsnis 4
Gerai išmaišykite mieles ir vandenį.
Žingsnis 5
Perpilkite cukrų į gilų dubenį.
Žingsnis 6
Cukrų praskieskite šiltu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 7
Penkių litrų talpos stiklainyje sumaišykite žirnius, užpiltus vandeniu, cukraus sirupą ir mieles.
Žingsnis 8
Uždenkite stiklainį pirštine ir palikite raugti 3-4 dienas.
Kategorijos