Braga už degtinę ant žirnių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Braga už degtinę ant žirnių

Žirnių trauktinė braga paruošiama pakankamai greitai ir lengvai, nes net ir sausuose žirniuose yra daug mikroelementų ir mineralinių medžiagų, kurios užtikrina greitą ir kokybišką fermentaciją. Iš žirnių bragos pagamintas degtinė turi švelnų jaunų žirnelių poskonį, idealiai tinka užpilams gaminti arba vartoti savarankiškai.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
88 kcal.
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 1
Žirnius nuplaukite ir perkelkite į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 2
Užpilkite žirnius virintu šiltu vandeniu taip, kad jis apsemtų žirnius 3-5 cm. Palikite mirkti 4 valandas.

Žingsnis 3

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 3
Mieles užpilkite šiltu verdančiu vandeniu.

Žingsnis 4

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 4
Gerai išmaišykite mieles ir vandenį.

Žingsnis 5

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 5
Perpilkite cukrų į gilų dubenį.

Žingsnis 6

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 6
Cukrų praskieskite šiltu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.

Žingsnis 7

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 7
Penkių litrų talpos stiklainyje sumaišykite žirnius, užpiltus vandeniu, cukraus sirupą ir mieles.

Žingsnis 8

Braga už degtinę ant žirnių Žingsnis 8
Uždenkite stiklainį pirštine ir palikite raugti 3-4 dienas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos