Publikavimo data: 2025-08-18
Braškės folijoje
Folijoje keptos braškės išlaiko visą savo skonį, o dėl cukraus iš jų išsiskiria saldus sirupas, kuris tinka patiekti su blynais, vafliais, ledais ar natūraliu jogurtu. Visa paslaptis ta, kad braškės kepamos uždaroje erdvėje, jų tiesiogiai neveikia aukšta temperatūra, o tai leidžia išsaugoti naudingąsias uogų savybes ir vitaminus. Jei norite paruošti sveikesnį deserto variantą, cukrų pakeiskite fruktoze arba sumažinkite cukraus kiekį.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Uogas supjaustykite į 4 dalis. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite braškes folijoje. Sudėkite braškes perpjauta puse žemyn ant kepimo skardos. Uogas uždenkite vienu folijos sluoksniu. Kepkite orkaitėje 10 minučių. Tada atvėsinkite ir perkelkite braškes į stiklainį.
Kategorijos