Braškės folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Braškės folijoje

Folijoje keptos braškės išlaiko visą savo skonį, o dėl cukraus iš jų išsiskiria saldus sirupas, kuris tinka patiekti su blynais, vafliais, ledais ar natūraliu jogurtu. Visa paslaptis ta, kad braškės kepamos uždaroje erdvėje, jų tiesiogiai neveikia aukšta temperatūra, o tai leidžia išsaugoti naudingąsias uogų savybes ir vitaminus. Jei norite paruošti sveikesnį deserto variantą, cukrų pakeiskite fruktoze arba sumažinkite cukraus kiekį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
130 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.64/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Braškės folijoje Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Uogas supjaustykite į 4 dalis. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Braškės folijoje Žingsnis 2
Paruoškite braškes folijoje. Sudėkite braškes perpjauta puse žemyn ant kepimo skardos. Uogas uždenkite vienu folijos sluoksniu. Kepkite orkaitėje 10 minučių. Tada atvėsinkite ir perkelkite braškes į stiklainį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos