Braškių galetė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Braškių galetė

Galetės su braškėmis pagal šį receptą ruošiamos originaliai. Rezultatas - ne įprasti plokšti sausainiai, o atviras pyragas su braškių įdaru. Galetų tėvynėje Prancūzijoje prieš kelis šimtmečius žodis "galette" turėjo kelias reikšmes: blynai, blyneliai su dešra ir tikras apvalus pyragas. Jam paruošti nereikia jokios specialios formos. Patiekalas paprasčiausiai formuojamas rankomis iš lanksčios tešlos.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių galetė Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus ir cukrų. Sudėkite sviestą. Švelniai išmaišykite. Supilkite ledinį vandenį. Išminkykite tešlą, iškočiokite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Braškių galetė Žingsnis 2
Paruoškite braškių galetę. Tešlą iškočiokite į plačią maždaug 33 cm skersmens apskritą formą. Naudodami sietelį, vidurį pabarstykite krakmolu. Krakmolas sulaikys braškių sultis, dėl kurių tešla gali tapti šlapia. Ant viršaus sudėkite braškes. Pyrago kraštus užlenkite į vidurį, šiek tiek uždengdami dalį braškių. Tešlą patepkite šepetėliu su trupučiu vandens. Pabarstykite kraštus cukrumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos