Publikavimo data: 2024-05-25
Braškių galetė
Galetės su braškėmis pagal šį receptą ruošiamos originaliai. Rezultatas - ne įprasti plokšti sausainiai, o atviras pyragas su braškių įdaru. Galetų tėvynėje Prancūzijoje prieš kelis šimtmečius žodis "galette" turėjo kelias reikšmes: blynai, blyneliai su dešra ir tikras apvalus pyragas. Jam paruošti nereikia jokios specialios formos. Patiekalas paprasčiausiai formuojamas rankomis iš lanksčios tešlos.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus ir cukrų. Sudėkite sviestą. Švelniai išmaišykite. Supilkite ledinį vandenį. Išminkykite tešlą, iškočiokite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite braškių galetę. Tešlą iškočiokite į plačią maždaug 33 cm skersmens apskritą formą. Naudodami sietelį, vidurį pabarstykite krakmolu. Krakmolas sulaikys braškių sultis, dėl kurių tešla gali tapti šlapia. Ant viršaus sudėkite braškes. Pyrago kraštus užlenkite į vidurį, šiek tiek uždengdami dalį braškių. Tešlą patepkite šepetėliu su trupučiu vandens. Pabarstykite kraštus cukrumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Kategorijos