Publikavimo data: 2024-06-15
Galetė su svarainiais ir bruknėmis
"Galette" - tai ne tik sausainiai ir krekeriai, bet ir apvalus plokščias pyragas, kuris kepamas ne formoje, o ant kepimo skardos. Galetui su svarainiais ir bruknėmis paruošti rinkitės prinokusias uogas ir vaisius. Bruknes galima pakeisti spanguolėmis. Pirkdami spanguoles atkreipkite dėmesį į uogų spalvą. Jos turėtų būti sodrios raudonos arba rausvos spalvos. Jei uogos yra žalios arba baltos spalvos, jos laikomos neprinokusiomis. Prinokę svarainiai visada būna geltoni, tankūs ir labai kvapnūs.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą ir miltus. Šakute arba mikseriu nedideliu greičiu susmulkinkite ingredientus iki trupinių. Įmaišykite manų kruopas, kepimo miltelius, cukrų ir cinamoną. Toliau maišydami įmaišykite kiaušinį ir grietinę. Tada surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir joje ištirpinkite sviestą. Sudėkite svarainių skilteles ir pabarstykite dviem šaukštais cukraus. Kepkite svarainius iš abiejų pusių, kol paruduos, apie 3-5 minutes. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą kepimui. Ant paruoštos pergamento skiautės dėkite pasiliktą tešlą ir, pabarstę miltais, greitai iškočiokite norimo dydžio apskritimą. Įdėkite tešlos lakštą į šaldiklį 5-7 minutėms. Tešlos kraštai gali būti nelygios formos, bet tai nieko baisaus.
Žingsnis 4
Ant tešlos dėkite įdarą. Padėkite tešlos lakštą ant stalo, o į vidurį dugnu į viršų pastatykite formą. Tada apverskite visą tešlos lakštą ir, lengvai prispaudę tešlą prie lakšto, nuimkite pergamentą.
Žingsnis 5
Perdėkite svarainius ant tešlos. Apibarstykite spanguolėmis ir likusiu cukrumi. Uždenkite tešlos kraštus.
Žingsnis 6
Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 30-35 minutes 160 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą 20 minučių atvėsinkite.
Kategorijos