Desertinė galetė su slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Desertinė galetė su slyvomis

Galette - nepretenzingas plokščias pyragas. Toks naminis ir ne visada tobulas, kartais su nuplėšytais kraštais ir ištekėjusiu įdaru, bet toks skanus ir jaukus. Šie pyragai ypač tinka su vaisiais. Tešla plona, traški. Įdaro yra daug. Sultingas, saldus, aromatingas. Puikiai tinka vakariniam arbatos vakarėliui.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 1
Visus miltus supilkite į dubenį. Suberkite druską ir kepimo miltelius.

Žingsnis 2

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 2
Į miltus įpilkite augalinio aliejaus ir įtrinkite į trupinius.

Žingsnis 3

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 3
Į mišinį įpilkite verdančio vandens ir užminkykite tešlą. Iš pradžių šaukštu, paskui rankomis. Neminkykite tol, kol tešla taps lygi. Tešla neturi būti lygi.

Žingsnis 4

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 4
Tešlą susukite į rutulį, uždenkite ir palikite 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 5

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 5
Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, padalykite jas pusiau ir išimkite kauliukus.

Žingsnis 6

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 6
Po 30 minučių tešlą padalykite į dvi lygias dalis (dviem galetėms).

Žingsnis 7

Desertinė galetė su slyvomis Žingsnis 7
Tešlą plonai (5 mm) iškočiokite į apskritimą.

Žingsnis 8

Pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite ant jų slyvas skiltelėmis į viršų.

Žingsnis 9

Suformuokite galetę, prispausdami užlenktus kraštus prie slyvos. Gausiai pabarstykite cukrumi.

Žingsnis 10

Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol akivaizdžiai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos