Publikavimo data: 2024-06-24
Desertinė galetė su slyvomis
Galette - nepretenzingas plokščias pyragas. Toks naminis ir ne visada tobulas, kartais su nuplėšytais kraštais ir ištekėjusiu įdaru, bet toks skanus ir jaukus. Šie pyragai ypač tinka su vaisiais. Tešla plona, traški. Įdaro yra daug. Sultingas, saldus, aromatingas. Puikiai tinka vakariniam arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Visus miltus supilkite į dubenį. Suberkite druską ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Į miltus įpilkite augalinio aliejaus ir įtrinkite į trupinius.
Žingsnis 3
Į mišinį įpilkite verdančio vandens ir užminkykite tešlą. Iš pradžių šaukštu, paskui rankomis. Neminkykite tol, kol tešla taps lygi. Tešla neturi būti lygi.
Žingsnis 4
Tešlą susukite į rutulį, uždenkite ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 5
Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, padalykite jas pusiau ir išimkite kauliukus.
Žingsnis 6
Po 30 minučių tešlą padalykite į dvi lygias dalis (dviem galetėms).
Žingsnis 7
Tešlą plonai (5 mm) iškočiokite į apskritimą.
Žingsnis 8
Pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite ant jų slyvas skiltelėmis į viršų.
Žingsnis 9
Suformuokite galetę, prispausdami užlenktus kraštus prie slyvos. Gausiai pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 10
Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol akivaizdžiai paruduos.
Kategorijos