Publikavimo data: 2025-08-18
Braškių ir gervuogių kompotas
Kvapnus ir sveikas braškių ir gervuogių kompotas atgaivins jus karštą vasaros dieną ir primins šiltas žiemos dienas. Braškės suteikia kompotui sodrų aromatą ir saldų skonį, o gervuogės - ryškią spalvą ir savitą rūgštumą. Kompotą galima virti su cukraus pakaitalu, kad būtų sveikesnis. Be to, gėrimą galima ruošti ne tik iš uogų, bet ir vaisių. Kad kompotas įgautų gaivų skonį, įmaišykite šviežių mėtų lapelių.
Žingsnis 1
Pradėkite virti kompotą. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Suberkite cukrų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kompotą. Uždenkite puodą dangčiu ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite 15 minučių. Išjunkite kaitlentę ir palikite kompotą 20 minučių pastovėti be dangčio.
Kategorijos