Publikavimo data: 2024-03-31
Braškių kąsneliai
Braškės yra unikalios uogos, turinčios antioksidantų, kurie stabdo senėjimą, mažina lėtinių ligų, onkologinių ir širdies ligų riziką. Vitaminai A ir C, kurių gausu šiose uogose, stiprina imunitetą, gerina odos ir plaukų būklę, naudingi regėjimui. Bet kuriuo metų laiku iš šviežių arba šaldytų braškių galite pasigaminti kvapnių braškių morsų. Siūlome jums receptą su minimaliu terminiu apdorojimu, kad būtų maksimaliai išsaugotos maistingosios medžiagos.
Žingsnis 1
Uogas sudėkite į puodą arba keptuvę ir sutrinkite smulkintuvu arba šakute.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir išmaišykite. Supilkite mišinį į puodą su verdančiu vandeniu, išmaišykite, užvirinkite ant silpnos ugnies. Tačiau įsitikinkite, kad nuoviras nepradeda virti, tada nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sultinį per sietelį perkoškite į švarų indą ir leiskite jam atvėsti. Braškių košes patiekite ir šiltas, ir atšaldytas.
Kategorijos