Publikavimo data: 2024-03-31
Kalakutienos arkliai
Kalina nuo senų laikų slavų buvo vartojama gerklės skausmams, kepenų ligoms gydyti, mėšlungiui mažinti, nemigai ir astmai malšinti. Šiame rūgščiame raudoname vaisiuje gausu geležies, jis gali padidinti hemoglobino kiekį, valo kraujagysles nuo cholesterolio. Šiandien papasakosime, kaip paruošti kalinos kąsnį. Jį galite pasigaminti iš šviežių arba šaldytų uogų. Norėdami paruošti tikrai naudingą kalinos morsą, vietoj cukraus recepte naudojame medų.
Žingsnis 1
Kalakutieną sutrinkite trintuvu, tada pertrinkite per sietelį ir leiskite sultims nutekėti.
Žingsnis 2
Supilkite uogų pyragą su vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Atvėsinkite nuovirą iki 40-50 ℃, perkoškite per sietelį, įpilkite medaus ir kalamino sulčių.
Žingsnis 4
Patiekite kalina kąsnelius šiltus arba šaltus - pagal savo skonį.
Kategorijos