Publikavimo data: 2024-03-31
Paprastas spanguolių kąsnis
Spanguolių morsai, ypač paruošti namuose, vadinami natūraliu antibiotiku ir vitamino C lobynu. Tinkamai paruoštas spanguolių morsas stiprina imunitetą, stiprina kraujagysles ir mažina karščiavimą. Siūlome jums nuoseklų receptą su minimaliu terminiu apdorojimu, kuriuo vadovaudamiesi galėsite pasigaminti tikrai skanų ir sveiką gėrimą, išsaugodami gydomąsias uogų savybes. Morkas galima gaminti ir iš šviežių, ir iš šaldytų spanguolių.
Žingsnis 1
Paruoštas spanguoles sudėkite į dubenį ir gerai sutrinkite plaktuvu. Tai darykite labai atsargiai, kad uogų sultys neišsisklaidytų į visas puses.
Žingsnis 2
Išsiskyrusias sultis per sietelį (marlę) perkoškite į stiklainį ir kuriam laikui atidėkite.
Žingsnis 3
Likusias uogų išspaudas sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Ant silpnos ugnies virkite apie 3 minutes.
Žingsnis 4
Nuimkite sultinį nuo ugnies, suberkite cukrų, atvėsinkite iki drungnos temperatūros, supilkite spanguolių sultis ir išmaišykite. Patiekite atšaldytą.
Kategorijos