Publikavimo data: 2024-03-25
Braškių kompotas
Braškės yra skanios ir sultingos uogos, kurias galima naudoti ne tik uogienėms, bet ir kompotams gaminti. Braškių kompotą stiklainiuose galima ilgai laikyti. Naminis braškių kompotas puikiai pakeis sultis iš maišelio. Paties gaminamame gėrime nėra jokių konservantų - tik šviežios uogos, vanduo ir cukrus. Rinkitės mažesnes braškes, kad jas būtų lengva sudėti į stiklainius.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Švarias uogas sudėkite į stiklainius. Užpildykite indą braškėmis iki ketvirtadalio.
Žingsnis 2
Užvirkite cukraus sirupą. Į verdantį vandenį supilkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps ir vanduo užvirs. Užpilkite stiklainius su braškėmis sirupu. Dėl skonio į gėrimą įdėkite šviežių mėtų lapelių. Pripildytą stiklainį uždenkite dangteliu, jo neužsukdami. Sterilizuokite ant mažos ugnies 10 minučių. Uždarykite dangteliu.
Kategorijos