Braškių likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Braškių likeris

Garsiausias pasaulyje braškių likeris XuXu (XuXu) - tai 1997 m. Georgo Hemmetero sukurta vokiška tinktūra. Gaminant gėrimą nebuvo naudojamas cukrus, o braškių kiekis sudarė daugiau kaip 65 %. Paruošti likerį su braškėmis, panašų į garsųjį vokiečių gėrimą, galima namuose. Į receptą įeina tie patys ingredientai kaip ir Xu Xu. Jei braškės nėra saldžios, į likerį dar galima įdėti šiek tiek cukraus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
119 kcal.
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Braškės, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių likeris Žingsnis 1
Paruoškite uogų užpilą. Pripildykite litrinį stiklainį braškių. Uogas užpilkite degtine. Sandariai uždarykite stiklainį su braškėmis, šiek tiek pakratykite ir padėkite 5-7 dienoms į sausą tamsią vietą. Stiklainį būtina kasdien pakratyti, kad braškės geriau atskleistų degtinės skonį. Tada braškių užpilą perkoškite per durklą ar sietelį į atskirą stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą. Braškių neišmeskite.

Žingsnis 2

Braškių likeris Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Likusias braškes sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 3

Braškių likeris Žingsnis 3
Baigkite ruošti likerį. Cukraus sirupą atvėsinkite ir perkoškite per durklą ar sietelį į atskirą dubenį. Sumaišykite sirupą su alkoholio tinktūra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos