Publikavimo data: 2024-04-14
Braškių likeris
Garsiausias pasaulyje braškių likeris XuXu (XuXu) - tai 1997 m. Georgo Hemmetero sukurta vokiška tinktūra. Gaminant gėrimą nebuvo naudojamas cukrus, o braškių kiekis sudarė daugiau kaip 65 %. Paruošti likerį su braškėmis, panašų į garsųjį vokiečių gėrimą, galima namuose. Į receptą įeina tie patys ingredientai kaip ir Xu Xu. Jei braškės nėra saldžios, į likerį dar galima įdėti šiek tiek cukraus.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų užpilą. Pripildykite litrinį stiklainį braškių. Uogas užpilkite degtine. Sandariai uždarykite stiklainį su braškėmis, šiek tiek pakratykite ir padėkite 5-7 dienoms į sausą tamsią vietą. Stiklainį būtina kasdien pakratyti, kad braškės geriau atskleistų degtinės skonį. Tada braškių užpilą perkoškite per durklą ar sietelį į atskirą stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą. Braškių neišmeskite.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Likusias braškes sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti likerį. Cukraus sirupą atvėsinkite ir perkoškite per durklą ar sietelį į atskirą dubenį. Sumaišykite sirupą su alkoholio tinktūra.
Kategorijos