Braškių likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Braškių likeris

Garsiausias pasaulyje braškių likeris XuXu (XuXu) - tai 1997 m. Georgo Hemmetero sukurta vokiška tinktūra. Gaminant gėrimą nebuvo naudojamas cukrus, o braškių kiekis sudarė daugiau kaip 65 %. Paruošti likerį su braškėmis, panašų į garsųjį vokiečių gėrimą, galima namuose. Į receptą įeina tie patys ingredientai kaip ir Xu Xu. Jei braškės nėra saldžios, į likerį dar galima įdėti šiek tiek cukraus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
119 kcal.
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Braškės, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Braškių likeris Žingsnis 1
Paruoškite uogų užpilą. Pripildykite litrinį stiklainį braškių. Uogas užpilkite degtine. Sandariai uždarykite stiklainį su braškėmis, šiek tiek pakratykite ir padėkite 5-7 dienoms į sausą tamsią vietą. Stiklainį būtina kasdien pakratyti, kad braškės geriau atskleistų degtinės skonį. Tada braškių užpilą perkoškite per durklą ar sietelį į atskirą stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą. Braškių neišmeskite.

Žingsnis 2

Braškių likeris Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Likusias braškes sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 3

Braškių likeris Žingsnis 3
Baigkite ruošti likerį. Cukraus sirupą atvėsinkite ir perkoškite per durklą ar sietelį į atskirą dubenį. Sumaišykite sirupą su alkoholio tinktūra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, juodųjų serbentų (aronijų) sezonas, likeriai, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos